Dom > Izložba > Sadržaj
Kategorija proizvoda

Cixi Janson Fashions Co, Ltd

Adresa: 5F Zapadni blok, zgrada A, No.1988, Beisanhuan East Rd., Cixi, Ningbo, Kina

Kontakt osoba: g. Fu, gđa. Carola

Kontakt telefon: + 86-574-63032788

Telefon: 8613967809448

Faks: + 86-574-63032490

E-mail: fu@cncie.com

Internet stranica: www.jansonfashion.com


U Fashion Fat je i dalje tabu

Cixi Janson Fashions Co, Ltd | Updated: Jul 07, 2017

Rosy-lice i zakrivljeni, Madame de St.-Maurice zadovoljava se posjetiteljima galerije 80WSE na Univerzitetu u New Yorku. Tema portreta poznog 18. veka od strane Džozefa Sifreda Duplessisa, ona širi više bradavica, njeno mesnato ruke i grudi postaju zakrivljene u džemi.

Kada je izložena originalna platna, "pohvaljena je zbog istinitosti", rekla je Tracy Jenkins, kustoski direktor "Beyond Measure: Fashion and Plus-Size Woman", nova studentska izložba koja je prikazala svoj rad. Naravno da je gledalac bio debeo. Pa šta?

Prošlo je nekoliko vekova, a gospođa bi verovatno bila iskrivljena, njen okvir se smatrao estetskim, a možda i moralno, oskvrnuti ljubaznom društvu.

Ta pretpostavka je u srcu ove male, ali pogodne izložbe, koja obuhvata fotografije, manekene, video i reklamne slike. U organizaciji studenata studija programa studija kostima na Steinhardt School-u u Njujorku, emisija, koja traje do 3. februara, ide na put ka demonstraciji da je masno sramota, uz korenima koji se duboko pojavljuju u 19. veku, bio i ostaje problem .

Na popularnim razglednicama i reklamama krajem 19. i početkom 20. veka, groteskno, neupadljivo i van kontrole, žene u veličini su predstavljene u galeriji Nettie the Fat Girl, atrakcija sa strane, prikazana na fotografiji ranog 20. veka Kao bulbous, dečko stvorenje, njene tutu i naduvane butine sve osim što je nosila na vrhu.

Danas ta slika ne bi letela, u popularnim medijima barem zamenila "uzornim modelima", među kojima su i Beth Ditto i Melissa McCarthy, Adele i agresivno zakrivljeni Tess Holliday, na naslovnoj strani Ljudi su prošlog proleća kao prvi supermodel 22.

Tentativno prihvatanje modela sa punim figurama koji datiraju iz ranih devedesetih godina istaknut je na izložbi Stella Ellis, poznata kao prvi model velike veličine, divalike koja je prolazila na pistu Jean Paul Gaultier-a 1992. godine i bila je prikazana u Njegovu reklamnu kampanju, izloženu grudima, kosu nagomilano kao opera zvezda.

Takođe, cvetastu robu koja je nosila glumica Marie Dressler 1930-e, kao i nedavni video snimak lavande-coiffed-a, neobuzdanog kola Ashley Nell Tipton-a, prvog dizajnera projekta "Project Runway" koji je dobio plus Kolekcija.

Ipak, napredak je zaustavljen.

"Danas je mlađe manje stigmatizovano, naročito kod mlađih ljudi", dozvolila je Jenkins.

Spolja, to jest, svet stila.

"Moda je da se isključi", rekla je Jenkins, dodajući naglas, "Moda ne prihvata masti".

Izostavljanja ovog događaja čine slučaj: Pored obličnog oblika oblačnog oblačila Dressler-a, a par drugih koji su prikazivali predmete iz dečijeg Chubbies Patterns-a 1950-ih godina, nema manekenka od glave - i nema načina da ih oblije.

To su jednostavno previše teške da dođu, kako je objasnila Yaara Keydar, studenti i organizator emisije. Gospođa Kejdar se prisjetila da je tokom nedavne posete na izložbi istorijskih večernjih haljina u Muzeju Sigal u Eastonu, Pa., Bila na ekranu samo jedna haljina veličine od plus.

"Te odeće se ne prikazuju osim ako ste neko poznati, poput kraljice Viktorije", rekla je Jenkins. Čak iu muzejima sa krilačkim kostimima, postoji pristrasnost, rekla je ona.

Na konvencionalnim pistama iu štampi, prikaz masti još uvek može da podiže obrve, tvrde organizatori emisije, kao prećutno kršenje etikete i, manje uobičajeno, kao transgresivni gest. Ostaje više tabu od rase, uzrasta ili klase, gospođa Dženkins. To je zato što, bez obzira na rasu, starost ili društveni položaj, "modni plan je i dalje ostvariv", rekla je gospođa Kejdar. "Sa većim tijelom to nije."

Postoji naročito malo referenci na F-riječi, "masti", koja se u emisiji zamjenjuje, kao što je to u industriji, eufemističkom "plusom".

"" Masti "ostaje previše napunjena reč," rekla je Jenkins. "Moda tek treba da se složi sa tim" - ili u vezi sa tim, sa nestandardnom veličinom.

Slike modelova pješačkih staza plus, u slideshow-u koji su prvi put viđeni na sajtu Rafinerije29, pojačavaju njenu tačku: Modeli parade u donjem vešu, njihove slučajne udubljenja i krivine su strateški pokrivene i glatke podloge.

Poruka? Idealne ljepote mogu biti ", ali i ove žene trebaju poboljšanja", rekla je gospođa Keydar.

Među plus-dimenzionim modelima se primenjuju i strogi standardi. Manje glave su poželjne. "Ne želite da vidite dvojnu bradavicu", rekla je Jenkins. Propušteni: strije, krila za leptir ili ono što Britanci vole da zovu te šuplje komade.

"Postoji i onoliko dim i ogledala u modu veličine u plusu kao u bilo čemu drugom", rekla je Jenkins.